keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Jackson RR tyylinen kitara osa 6 (pintakäsittelyä ja kasausta)

Jackson Randy Rhoads mallisen kitaran pintakäsittelyä ja kasausta


Pohjustus ja pintakäsittely

Koko kitara tuli kauttaaltaan hiottua karkeudet läpi aina 4000 karkeuteen saakka. Nauhat otin myös otelaudasta pois, jotta hionnan sai toteutettua kunnolla. Hionnan jälkeen sellasella vessapaperia kovemmalla nukkaamattomalla paperilla levitin ohuita kerroksia joka puolelle. Kerroksia tuli n.5 ja kitara sai jonkinmoisen pinnan. Tässä kohtaa täytyy todeta, että kerroksia pitää lisätä vielä monta. 

Käsittelyn toteutin Tru oil asetukkiöljyllä, jossa on jotain kovettuvia hartseja mukana. Pinnasta tuli todella miellyttävä, eikä kädet hikoa soitossa läheskään lakattuun kaulaan verrattuna. Vertailu oli helppo, kun tekemässäni stratossa on muoviselta tuntuva 2 komponentti lakka. Ehdottomasti käsittelen kaikki tulevat kaulat tuolla aineella ainakin siihen asti, että jotain muita löydän vaihtoehdoiksi. Aiheesta lisää vielä lopussa.


Ensimmäiset öljykerrokset


Satiininen kiilto

Nauhatyöt

Sitten vain nauhat tarkasti samoille paikoille ja teipit otelautaan. Sähköteippi ei tämän kokemuksen mukaan sovellu öljykäsitellyille kauloille, mutta luulen että tilanne korjautuu seuraavissa käsittelyissä. Sähköteippi siis jotenkin sotki sitä pintaa ja sen hieman tuntee sormissa. Ei se pahasti haittaa tässä vaiheessa.

Nauhojen kiillotus

Sähköt

Potikoille tein pienen potero, mutta kyllä ne sinne kaikki mahtui. Aika tarkkana sai olla juottamisen kanssa, ettei polttanut johtoja tms.

Visakoivuinen peitelevy kiinni. Levy jäi tässä kohtaa vielä käsittelemättä.

Sitten tapahtui jotain maagista ja kuvat näiltä vaiheilta jäi ottamatta. Eli siis kitaran lopullinen kasaus ja äkkiä kitaran ensimmäiselle keikalle. Kiire tuli lopussa ja esimerkiksi otelaudan sivudotseja viilasin backstagen puolella. Keikka meni hyvin ja kitara toimi paremmin kuin olisin voinut ikinä kuvitella. Kaula on todella hyvä ja tilutukseen paras omistamani kaula. Mikit toimii varsinkin kasarihevissä hyvin ja puhtaat soundit yllätti etenkin tallamikissä.


Kitara ei suinkaan ole vielä valmis. Pieniä viimeistelyjä on vielä jäljellä. Kaulamikki pysyy hyvin paikoillaan ilman mitään ja tallamikki on pienellä puukiilalla kiinni kehyksessä. Nämä asiat on tarkoitus vielä tehdä loppuun sekä myös kaularaudan visakoivuinen peitelevy ja logo tms. lapaan. Tässä vaan taitaa käydä se perus, että seuraavat jo aloitetut kitarat menee tämän viimeistelyn edelle. No pitää ottaa järki taas käteen ja tehdä asiat loppuun ennen seuraavaa. Ääninäyte on myös tarkoitus väsätä tällä ja stratolla myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti